Intensiva och kunskapsberikande dagar i Brugge

DivGrass - drone | Agroväst

DivGrass-projektets partners samlades nyligen för ett tvådagarsmöte i Brugge, Belgien som var fyllt av innovation, samarbete och meningsfulla diskussioner. Under mötet hade vi den ovärderliga möjligheten att besöka gårdar med biologisk mångfald i regionen och bevittna det invecklade samspelet mellan jordbruk och bevarande av biologisk mångfald.

Under två dagar deltog vårt mångsidiga team av experter i intensiva brainstorming-sessioner och utforskade de mångfacetterade dimensionerna av vårt fyraåriga projekt. Med vårt nära samarbete med jordbrukare i spetsen för vår strategi, fördjupade vi oss i möjligheterna och utmaningarna med att utveckla drönarbaserade verktyg och system för att övervaka och klassificera den biologiska mångfalden på gräsmarkerna i Nordsjöländerna.

Spännande presentationer

Spectro-AI presenterade den första versionen av sina verktyg för övervakning av biologisk mångfald och möttes av stort intresse och entusiasm från både jordbrukare och partners.

Runhaar och Nataliia Pustilnik presenterade sin lösning för ljudigenkänning för övervakning av fåglars biologiska mångfald på gräsmarker.

Utbytet av idéer, insikter och erfarenheter var verkligen inspirerande när vi kollektivt stakade ut en väg framåt för DivGrass.

Genom att utnyttja den kombinerade expertisen hos universitet, företag och jordbrukare är vi redo att driva betydande framsteg i vår förståelse och bevarandeinsatser för dessa viktiga ekosystem.

Dessutom kommer resultaten av projektet inte bara att förbättra vår förmåga att mäta biologisk mångfald utan också informera politiska initiativ som syftar till att förbättra den biologiska mångfalden i gräsmarker.

Genom att generera värdefulla data och insikter strävar vi efter att bidra till utvecklingen av verktyg, åtgärder och policyer som främjar hållbar förvaltning och bevarande av gräsmarkernas biologiska mångfald.

När vi fortsätter denna resa förblir vi fast beslutna att främja samarbete, driva innovation och göra en påtaglig inverkan på bevarandet av biologisk mångfald. Håll ögonen öppna för fler uppdateringar om detta banbrytande projekt när vi arbetar tillsammans för att forma en mer hållbar framtid.

DivGrass-projektet förenar en mångsidig grupp av partners från fem olika länder, inklusive ., University of Vechta Boerenbond,Boerennatuur Vlaanderen, Vlaamse Landmaatschappij Vlaamse Milieumaatschappij, Hushållningssällskapet Sjuhärad Rådgivarna Agroväst Landwirtschaftskammer Niedersachsen, Utrecht University University of Göttingen och Landwirtschaftlicher Hauptverein für Ostfriesland e. V.

Tillsammans har vi gett oss ut på en resa för att förbättra den biologiska mångfalden i gräsmarker genom innovativa metoder.

Om du är intresserad av projektet eller vill samarbeta, tveka inte att kontakta vår projektledare Andrea von Essen. E-post: andrea.von.essen[at]agrovast.se

Nyhetskategorier

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.